Kotivakuutus

Jokainen koti, oma tai vuokrattu, tarvitsee vakuutuksen.

Riskienhallintaa

Vakuuttaminen on kotiin kohdistuvien riskien tärkein hallintakeino. Huolehtikaa, että teillä on voimassaoleva ja oikeanmääräinen kotivakuutus.

Kotivakuutuksella turvataan asunnon irtaimiston lisäksi myös asunnon kiinteät kalusteet, kuten lattia- ja seinäpinnat ja kaapistot, jotka ovat osakkeenomistajan vastuulla. Vuokralaisen vakuutus on tällöin myös vuokranantajan hyväksi ja usein edellytys vuokrasopimuksen syntymiseksi.

Miksi kotivakuutus?

Taloyhtiö on vakuuttanut vain rakennukset eli kunkin asunnon koti-irtaimiston vakuuttamisesta vastaa aina huoneiston haltija. Esimerkiksi suuressa vuotovahingossa tai tulipalossa mahdollisesti tarvittavan tilapäisasumisen osalta korvausta saa vain kotivakuutuksesta. Myös poikkeuksellisen kalliiden sisustusmateriaalien osalta on hyvä keskustella kotivakuutusyhtiön kanssa. Pyydämme sijoitushuoneistojen omistajia varmistamaan vuokrasopimuksissa tai muuten, että jokainen vuokralainen ottaa oman kotivakuutuksen.

 

Mikäli olette sijoitushuoneiston omistaja, harkitkaa mahdollisen vuokratulojen keskeytysvakuutuksen ottamista, koska taloyhtiön vakuutus ei kata mahdollista vuokratulon keskeytymistä esim. edellä mainituista syistä.