Muuttajalle

Pyydämme ystävällisesti muuttosi yhteydessä huomioimaan seuraavat asiat:

muuttoIlmoitus Viranomaisille

Digi- ja väestötietovirastoon on lain mukaan ilmoitettava muutosta ja maastamuutosta aina kun kotikunta tai siellä oleva asuinpaikka muuttuu. Ilmoitus on tehtävä viimeistään viikon kuluttua muutosta.

MUUTTOILMOITUS HUOLTOYHTIÖLLE

Viranomaisille tai Postille tehtävä muuttoilmoitus ei valitettavasti välity millään tavalla taloyhtiölle. Tämän vuoksi on tärkeää, että muuttoilmoitus tehdään myös taloyhtiön kiinteistöhuollolle tai talonmiehelle. Heidän yhteystiedot löytyvät taloyhtiön papereista, ilmoitustaululta tai Huoneistotieto.fi sivustolta.

1. MUUTTOILMOITUS VIRANOMAISILLE

Tee virallinen muuttoilmoitus Digi- ja Väestötietoviraston verkkosivuilla. Pääset sinne tästä.

Sinun tarvitsee tehdä vain muuttoilmoitus. Yhdellä muuttoilmoituksella tietosi päivittyvät sekä Postiin että valtakunnalliseen väestötietojärjestelmään. Väestötietojärjestelmästä ne välitetään automaattisesti viranomaisille. Posti ilmoittaa uudet osoitetietosi myös useiden yritysten asiakasrekistereihin, jos olet näiden yritysten asiakas. Muuttoilmoitus on lakisääteisesti tehtävä viikon kuluessa muutosta. Kun teet ilmoituksen jo viikkoa ennen muuttoa, varmistat että saat postisi heti oikeaan osoitteeseen.

Internetissä

Verkkopankkitunnusten, sirullisen henkilökortin tai Postin käyttäjätunnuksen avulla Postin ja Digi- ja väestötietorekisterin yhdistetyssä verkkopalvelussa.

Lomakkeella

Muuttoilmoituksen voi tehdä edelleen myös lomakkeella, joita saa Digi- ja väestötietoviraston palvelupisteestä.

2. MUUTTOILMOITUS TALOYHTIÖLLE

Viranomaisille tai Postille tehtävä muuttoilmoitus ei valitettavasti välity millään tavalla taloyhtiölle. Tämän johdosta on erittäin tärkeää, että muuttoilmoitus tehdään myös taloyhtiön kiinteistöhuollolle tai talonmiehelle. Heidän yhteystiedot löytyvät taloyhtiön papereista, ilmoitustaululta tai Huoneistotieto.fi sivustolta.

Tee muuttoilmoituksesi kiinteistöhuoltoyritykselle tai talonmiehelle joko yrityksen nettisivuilta, sähköpostitse tai soittamalla. Kun olet tehnyt muuttoilmoituksen myös taloyhtiölle:

  • kiinteistöhuoltoyritys vaihtaa nimesi nimitauluihin ja huoneiston oveen
  • voit varata saunavuoroja
  • kiinteistöhuoltoyrityksellä on oikeus avata sinulle huoneiston ovi yleisavaimella, jos avaimesi hukkuvat tai unohtuvat kotiin
  • voit tilata talonkirjaotteen

Muuttajan muistilista

R

Muuttoilmoitus viranomaisille 

R

Muuttoilmoitus taloyhtiölle, pääsääntöisesti huoltoyhtiön kautta

R

Isännöitsijäntoimistosta saatte lisätietoa autopaikoista

R

Sähkösopimuksen siirto

R

Kotivakuutuksen siirto, mahdollinen muuttovakuutus ja vakuutusturvan tarkistaminen

R

Tarkista palovaroittimen kunto, vaihda patterit ja varmista, että huoneistossa on riittävästi palovaroittimia. Yksi palovaroitin kattaa normaalista noin 60 neliön alan.