Paloturvallisuusviikko 21.11.-1-12.2015

marras 25, 2015

Oma paloharjoitus – käytännöllistä pelastussuunnittelua

Yhdessä asunnossa irti päässyt tuli saattaa vaarantaa koko talon asukkaiden turvallisuuden ja aiheuttaa huomattavat korjauskustannukset. Siksi on tärkeää, että taloyhtiön asukkaat osaavat ennaltaehkäistä tulipaloja sekä myös toimimaan oikein mahdollisissa vaaratilanteissa. Paloturvallisuus on asukkaiden, isännöitsijän ja huoltoyhtiön tiimityötä. Siksi yhtiössä kannattaa tehdä Oma paloharjoitus.

Paloturvallisuusviikon Oma paloharjoitus antaa taloyhtiöiden käyttöön ilmaiseksi tarkistuslistat, joiden avulla voi tarkistaa yhtiön paloturvallisuuden tilanteen. Harjoituksen yhteydessä on hyvä kerrata paloturvallisuuden perusasiat yhdessä asukkaiden kanssa ja suositella heille Oman paloharjoituksen tekemistä kotona. Kodin Oman paloharjoituksen voi tehdä kätevästi kännykällä ilmaisella Kipinä-­sovelluksella.

Vuoden loppuun mennessä tehdyt Omat paloharjoitukset osallistuvat myös LähiTapiolan myöntämän 1000 euron rahapalkinnon arvontaan.

Oman paloharjoituksen ohjeet ja tarkistuslistat löytyvät osoitteesta paloturvallisuusviikko.fi.

paloharjoitus

Paloturvallisuusviikkoa koordinoi Suomen Pelastusalan Keskusjärjestö yhteistyössä sisäministeriön, Suomen Palopäällystöliiton, Nuohousalan Keskusliiton, Finanssialan Keskusliiton sekä pelastuslaitosten, pelastusliittojen ja palokuntien kanssa. Paloturvallisuusviikkoa rahoittaa palosuojelurahasto.

Hanketta rahoittaa:

palosuojelurahastp

 

 

Copyright © 2015 Suomen Pelastusalan Keskusjärjestö, All rights reserved.