Taloyhtiön turvallisuuden kehittäminen lisää kiinteistön arvoa ja asukkaiden viihtyvyyttä
Yleisen turvallisuustietouden lisääntyessä asuintalojen hallitusten jäsenet ja isännöitsijät ovat kiinnostuneet päivittämään tietonsa asumisen ja asuinympäristön turvallisuudesta.
Asuinturvallisuuden seuraava ajankohtaiskoulutus asuintalojen hallitusten jäsenille ja isännöitsijöille pidetään Helsingin Pelastusliiton tiloissa to 8.10.2015 klo 14.00-15.30, os. Lääkärinkatu 3. Palomestari Vesa Berg alustaa aiheesta: ”Helsingin asuntopalot ja niihin johtaneet tekijät. Kodin ja asuinympäristön turvallisuuden kehittäminen asukkaan toimenpitein”. Alustuksen jälkeen on aikaa kysymyksille ja keskustelulle. Koulutus on osallistujille maksuton ja siihen voi ilmoittautua http://www.helpe.fi/helpe_ry/taloyhtioiden-koulutus/isannoitsijat-ja-hallitusten-jasenet/
HELPE:n koulutustilaisuuksissa kysellään usein, miksi pitäisi nimetä taloyhtiöön turvallisuusvastaava, vaikka pelastuslaki ei sitä enää suoraan edellytä.
”Vaikka pelastuslaista on poistunut velvoite suojeluhenkilöstön nimeämisestä, taloyhtiön ja sen hallituksen vastuu asuinturvallisuudesta huolehtimisesta ei ole vähentynyt” vastaa Helsingin kaupungin pelastuslaitoksen palotarkastaja Sebastian De Caro.
Hän muistuttaa myös, että pelastussuunnitelmaa ei tehdä viranomaisille tai heidän vuokseen, vaan taloyhtiön asukkaiden sekä asuintalon toimivuuden ja arvon turvaamiseksi. ”Suosittelen myös nimeämään ja kouluttamaan taloyhtiön turvallisuuteen keskittyvän vastuuhenkilön, joka huolehtii turvallisuudesta yhdessä hallituksen ja asukkaiden kanssa. Tähän rooliin sopii hyvin myös väestönsuojanhoitajan tehtävät.”
HELPEn Asuinkiinteistön turvallisuus -kurssilla saa perustiedot ja taidot asuinturvallisuudesta. Kurssin jälkeen pelastussuunnitelman tekeminen tai päivittäminen onkin helppoa. Talossa asuva turvallisuusvastaava ja hallituksen jäsenet muodostavat hyvän tiimin. He tuntevat oman talonsa parhaiten ja pystyvät siten myös parhaiten parantamaan mahdollisia ongelmakohtia.
Sebastian de Caro muistuttaa ”Suunnitelman tulee olla riskilähtöinen: siinä tunnistetaan asukkaiden ja kiinteistön kannalta yleisimmät ja vaikuttavimmat riskit, suunnitellaan niiden ehkäiseminen ja varaudutaan toimimaan niiden varalta. Koska riskit ja niiden hallintakeinot muuttuvat, pelastussuunnitelma on päivitettävä tarvittaessa tai vähintään kerran vuodessa.”
Tiiminä on helpompi toimia.
Jos taloyhtiöstänne osallistuu kaksi henkilöä syyskuun Asuinkiinteistön turvallisuus –peruskursseille, he pääsevät koulutukseen yhden henkilön hinnalla. Lisätiedot ja ilmoittautuminen kursseille löytyy http://www.helpe.fi/helpe_ry/taloyhtioiden-koulutus/talosuojelujohtajat/
Samoin Väestönsuojan hoitajan kursseille 9.9.2015 sekä 1.10.2015 pääsee kaksi henkilöä yhden hinnalla. Lisätiedot ja ilmoittautuminen kursseille löytyy http://www.helpe.fi/helpe_ry/taloyhtioiden-koulutus/vaestonsuojien-hoitajat/
Jos haluatte oman kurssin (10-20 henkilöä) niin lähetä viesti helsingin.pelastusliitto@helpe.fi tai soita koulutuspäällikkö Jaana Kivistö 050 591 2827, toiminnanjohtaja Olli-Veikko Kurvinen 050 524 6200. Sovitellaan aikatauluja ja teemme teille tarjouksen.
Annamme mielellämme lisätietoa – ota yhteyttä.
Helsingin Pelastusliitto – Stadin Turvaksi
terveisin Jaana Kivistö
PS. Jos haluat, että poistamme sinut tiedote-jakelustamme, lähetä minulle jaana.kivisto@helpe.fi viesti – kiitos.
Jaana Kivistö, koulutuspäällikkö
jaana.kivisto@helpe.fi , puh. 050 5912827
Helsingin Pelastusliitto, Lääkärinkatu 3, 00250 Helsinki; puh. (09) 477 0810, www.helpe.fi