Valofestivaali Lux Helsinki 2019 Töölössä

joulu 13, 2018

Reitin teokset ovat nähtävillä 5.–9.1.2019 klo 17­–22

Lux Aamu 9.1.2019 klo 7–9

 

Lux Helsinki on vuosittain järjestettävä viisipäiväinen valofestivaali, joka levittäytyy Helsingin keskustaan aina tammikuun alussa loppiaisen tienoilla. Tapahtuma esittelee monipuolisesti valotaiteen eri muotoja joka vuosi vaihtuvalla, muutaman kilometrin pituisella reitillä. Helsingin tunnetuimpien rakennusten lisäksi reitille valikoituu aina myös vähemmän tuttuja sisäpihoja tai julkisivuja. Tilaustöistä ja kansainvälisten valofestivaalien helmistä koostuvan ohjelman kuratoivat festivaalin taiteellisesta suunnittelusta vastaavat Ilkka Paloniemi ja Matti Jykylä.

 

Jo yli puoli miljoonaa kävijää saapuu vuosittain ihailemaan, kun tutut rakennukset ja tilat muuntuvat hetkeksi ainutlaatuisiksi kaupunkitaideteoksiksi. Valon voiman ja kauneuden synnyttämät elämykset houkuttelevat nauttimaan talvisesta kaupunkifestivaalista keskellä pimeää vuodenaikaa vaikka paukkupakkasilla. Festivaalin aikana kaupunkia elävöittävät myös erilaiset valoaiheiset tapahtumat ja ravintolakokonaisuus Lux Helsinki Eat.

 

Lux Helsinki on Helsingin kaupungin järjestämä tapahtuma, joka palkittiin vuonna 2017 Helsingin Matkailusäätiön Helsinki Travel Award -tunnustuksella. Palkinto myönnetään vuosittain Helsingin matkailun kehitykseen, maineeseen ja asiakastyytyväisyyteen positiivisesti vaikuttaneille alan toimijoille ja teoille.

 

Tapahtumaan on vapaa pääsy, ja se on esteetön sekä ikärajaton.

 

Linkki tapahtuman sivuille: https://www.luxhelsinki.fi/ 

Ohjelma ja kartta: https://www.luxhelsinki.fi/ohjelma/

 

 

Lisätiedot: Jenni Pöyry, Helsinki Marketing, jenni.poyry@hel.fi puh. 040 709 2913